"De roze steen"

Coaching en hypnose  HypnoBirthing®

Wat is hypnose?

Velen zijn onbekend met het begrip hypnose of vinden het zelfs een spannend fenomeen. Maar eigenlijk is hypnose of trance een staat van bewustzijn waar we allemaal wel mee bekend zijn. Zoals het volledig in beslag genomen zijn door een spannend boek, of het onderweg zijn in de auto waarbij je op de plaats van bestemming niet meer exact weet hoe je gereden hebt. En toch was je bewust van de omgeving om je heen, zoals de bank waarop je zat, of het verkeer om je heen.

Wanneer je in hypnose bent, heb je zelf volledig de controle. Je zult nooit suggesties aannemen die voor jou niet kloppen, en zult geen activiteiten uitvoeren die je zelf niet zou willen doen. En wat je niet openbaar wilt maken, zul je ook niet vertellen. Op ieder moment wanneer je dat zelf wilt, kun je zelf uit hypnose komen. 

Hypnose is wel een hele fijne manier om te gebruiken bij vele toepassingsgebieden, zoals het moeite hebben met ontspannen, het omgaan met stress, gewichtsbeheersing, het stoppen met roken en verwerking van bepaalde gebeurtenissen. Maar ook tijdens zwangerschap en geboorte. De staat van hypnose of trance wordt gebruikt om te motiveren, gedrag te veranderen, om angsten en fobieen te verminderen naar een normale respons en om pijnen te verminderen zoals bij een geboorte. Ook voor het bewust worden en veranderen van onbewuste processen is hypnose van hele grote waarde. Trance of hypnose kan gebruikt worden om je weer bewust te worden van gebeurtenissen die vergeten zijn, maar wel aan de basis liggen van gevoel en gedrag. Een groot voordeel van hypnose is dat een suggestie effectief en snel binnenkomt.

  • DSCN2251
    DSCN2251
  • DSCN2218
    DSCN2218
  • DSCN2245
    DSCN2245

Stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken? Ik kan je daarbij oplossingsgericht coachen, en hypnose kan bij het stoppen enorm ondersteunend zijn. Ik bied een helder programma, welke gemiddeld 4 sessies zal beslaan.

Gewichtsbeheersing

Voor gewichtsbeheersing is hypnose, coaching en zelfhypnose ook erg ondersteunend. Een probleem met gewichtsbeheersing heeft soms een wat meer complexe onderliggende oorzaak,  en gemiddeld zullen 6 sessies nodig zijn. 

Angsten

Met behulp van hypnose is het mogelijk angsten te doorbreken. 

Stress en faalangst

Een hypnose sessie kan al enorm ontspannend zijn. Hypnose kan je goed helpen bij stress of het versterken van je ego.

In een intake gesprek zullen we overleggen waar je graag aan wilt werken en of ik je daarbij behulpzaam kan zijn met hypnose en coaching. Over het algemeen zijn er ongeveer 3 tot 6 sessies nodig. 

Tarieven 

Eerst spreek ik graag een intake gesprek met je af. Hierin bespreken we de mogelijkheden en maken we eventuele verdere afspraken. Het intake gesprek (half uur) is gratis en vrijblijvend.

 Voor de vervolg sessies reken ik Euro 45,00 per uur.