"De roze steen"

Coaching en hypnose  HypnoBirthing®


HypnoBirthing®
 

5 weken 2,5 uur les, veel informatie en praktische ontspanningsoefeningen.


Neem gerust contact op voor nieuwe data!


Het is mogelijk ontspannen een geboorte te ervaren en je kindje op een prettige en relaxte manier te ontvangen. Deze cursus geeft je veel handvatten en tools hoe je samen met je partner een fijne en natuurlijke bevalling kan voorbereiden. 

 

 • DSCN2247
  DSCN2247
 • DSCN2248
  DSCN2248
 • DSCN2249
  DSCN2249

HypnoBirthing is een filosofie en ook een techniek. In oude tijden wisten we hoe we moesten bevallen maar we zijn het door allerlei maatschappelijke invloeden een beetje vergeten. Bevallen is een volstrekt natuurlijk proces en het lichaam van de vrouw is erop gebouwd om zwanger te worden en een kind te baren. Haar lichaam weet hoe het moet en HypnoBirthing leert je dat je daarop kunt vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, samen met je partner, geeft je enorm veel kracht en vanuit die kracht heb je het vermogen een ontspannen geboorte te ervaren, wat ook zoveel prettiger voor je kindje is.

Jullie gaan erop vertrouwen dat het echt mogelijk is dat je kindje geboren wordt in een rustige en ontspannen sfeer. Tijdens de cursus leer je hoe je je tijdens de bevalling diep kunt ontspannen, wat je  helpt onbevangen de geboorte tegemoet te zien. Het is zo'n mooie start voor je baby wanneer hij of zij in rust en blijdschap geboren wordt! De cursus helpt je als ouders goed voor te bereiden, zowel lichamelijk als geestelijk.  

Ik heb 7 geboortes mogen ervaren en wat ik kan benadrukken is dat het enorm fijn is om een geboorte mee te maken waarbij je ontspannen bent,  het gevoel hebt dat je de tijd hebt en mag nemen, dat je je eigen lichaam mag volgen en dat je met je gezin kan zijn waar je het liefst bent. Wat ik persoonlijk op vind vallen in deze cursus is hoe je heel goed geleerd wordt te ontspannen en je daarnaast vertrouwen krijgt in je eigen kracht. Maar ook dat bijzondere omstandigheden waarbij het misschien toch niet loopt zoals je had gedacht, een prettige geboorte niet in de weg hoeven te staan. En ook dat de partner betrokken wordt bij de geboorte, vind ik veel waarde hebben voor de basis die je samen vormt bij het opgroeien van je kindje. 

De voordelen in het kort:

 

 • Met vertrouwen naar de geboorte van je baby toeleven
 • Ontspannen zwangerschap
 • Prettig bevallen 
 • Krachtige technieken voor diepe ontspanning
 • Effectieve ademhalingen
 • Sterke band met je baby, voor, tijdens en na de geboorte
 • Belangrijke rol voor de partner. Samen doen!
 • Ontspannen baby, de beste start
 • Veel informatie en praktische tips
 • Overal toepasbaar (thuis en ziekenhuis)De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Het is mooi de cursus te volgen rond de 20 weken zwangerschap. Maar ook later starten geeft veel profijt.

Tarieven Hypnobirthing

Waar:

De cursus Hypnbirthing is te volgen in Kampen in een ruime workshopruimte aan de Gildestraat 2 in Kampen. De cursus geef ik aan maximaal 5 stellen tegelijk.

Met wie:

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur en deze is voor de (aanstaande) moeder en partner. Dit mag de partner zijn, maar kan ook iemand anders zijn die met wie je wil oefenen en je bij je bevalling mag ondersteunen.

Wat:

Tijdens de cursus krijgen jullie veel informatie, leer je diep te ontspannen en leer je zelfhypnose toe te passen. 

Bij de cursus zit onder andere inbegrepen:

- Het boek "Hypnobirthing® The Mongan Method (Engelstalig boek, Nederlands boek wordt verwacht)

- USB met 'De regenboogontspanning'. Hiermee kan thuis geoefend worden.

- Handouts


Tarieven:

Tarieven groepscursus: Euro 290,00

Het is de moeite waard bij de verzekeraar na te gaan of de cursus (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Wanneer je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen.