"De roze steen"

Coaching en hypnose  HypnoBirthing®

Draagconsulent


Dragen heeft een enorm positief effect op een kind, ook op de langere termijn. In een draagdoek geef je je kindje geborgenheid en veiligheid. Wanneer een baby liefdevol wordt aangeraakt, zal het zich prettig voelen wat ervoor zorgt dat de lichaamsfuncties beter werken. Een baby en kind wat gedragen wordt, zal zich veilig en geborgen voelen. Het lijkt immers op de situatie in de buik. En dit heeft een positieve invloed op de hechting. Ook kan een baby zich beter afsluiten voor prikkels wanneer hij of zij op de buik gedragen wordt, en kan de indrukken beter verwerken. In een drager heb je veel lichamelijk contact en dit heeft weer positieve effecten op de ontwikkeling van de hersenen, het hormoonstelsel en op de hechting van een kind aan de ouders/verzorgers.

Tijdens de cursus HypnoBirthing vertel ik over het dragen omdat het zo een fijne bijdrage kan leveren aan een prettige hechting met je kindje.

Daarnaast kan ik je als draagconsulent in een consult de knooptechniek FWCC met een geweven draagdoek leren, het knopen in een rekbare doek, het knopen op de heup met een geweven doek en het knopen in een Ringsling. (met een daartoe behorende draagpop)